Pue lentopuku päälle, laita kypärä päähän, astu ilmavirran nosteeseen ja nauti lentämisen vapaudesta. Föönaaminen, eli vapaalentäminen tuulitunnelissa, on huikea kokemus, jota voi verrata laskuvarjohypyn vapaapudotukseen.

Näin föönaaminen sujuu ensikertalaiselta

Föönaaminen
sopii kaikille

Vapaalentäminen sopii kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin, eikä föönaaminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Ensikertalaisten tai lentoharrastustaan aloittavien apuna on aina kokenut ohjaaja, joka on mukana myös tunnelissa lennon aikana. Lisäksi ohjaaja pitää ennen lentosuoritusta koulutuksen ja varmistaa, että tunnelista tulee vain leveästi hymyileviä föönaajia.

Lennokkaat polttarit,
lasten synttärit tai...

Föönissä käy paljon polttari-, kaveri- ja työporukoita. Föönin kokoustiloissa voidaankin järjestää kaikenlaisia tilaisuuksia yritysten tiimipäivistä lasten synttäreihin. Meille ovat siis tervetulleita sekä pienet että isot ryhmät – ja kun kerrotte toiveenne, me järjestämme sopivat tilat, tarjoilut ja lennot.

Näin pääset
lentämään

Fööniin voi saapua vaikka hetken mielijohteesta, mutta suosittelemme varaamaan/ostamaan lentoajan etukäteen Föönin verkkokaupasta. Tarjolla on erilaisia lentopaketteja sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Verkkokaupassa näet suoraan vapaana olevat lentoajat ja voit valita itsellesi sopivan. Lentoaikojen hinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan ja esimerkiksi arkipäivisin föönaaminen on hieman edullisempaa kuin viikonloppuisin.

Kalasataman Fööni
on maailmanluokkaa

Fööni-vapaalentotunneli on huipputasokas myös maailmanlaajuisessa vertailussa. Fööni tarjoaa turvalliset ja miellyttävät puitteet niin vasta-alkajille kuin aktiiviharrastajillekin. Ilmavirta liikkuu lentotilassa parhaimmillaan 300 kilometrin tuntivauhdilla ja yleisö pääsee seuraamaan lentäjää aivan lähietäisyydeltä viiden metrin korkuisen lasiseinän läpi.

Minuutin föönaus vastaa
yhtä laskuvarjohyppyä

Useimpien laskuvarjohyppääjien mielestä hypyn vapaapudotusosuus on koko homman suola. Föönaaminen on hyvin samanlaista ja jo yhden minuutin lento tuulitunnelissa vastaa normaalikorkeudesta suoritettua hyppyä ja 3000 metrin vapaapudotusta.

Pro-lentäjäksi
15 minuutissa

Föönaaminen on mahtava harrastus, jossa voit kehittyä jatkuvasti. Jos haluat päästä kunnolla sisään lajin saloihin, Föönin Lentolupakurssi vie sinut Pro-tasolle ihan virallisesti. Kurssiin kuuluu turvallisuuskoulutus sekä 7–10 lentoa ohjaajan kanssa sekä itsenäisesti. Hyväksytyn kurssin jälkeen saat yksinlentämiseen oikeuttavan lentolupakirjan.

Hauska harrastus ja kilpaurheilulaji

Ensimmäisillä kerroilla vapaalentäminen on perusteiden haltuunottoa ohjaajan opastuksella. Taitojen karttuessa voit ryhtyä harjoittelemaan lentämistä joko yksin tai ryhmässä valmentajan opastuksella. Föönaaminen on suurelle yleisölle uusi, mutta kansainvälisesti tunnustettu urheilulaji, joka saattaa olla mukana myös Pariisin kesäolympialaisissa 2024.

Lajissa kilpaillaan sekä yksilöinä että joukkueina. Kuten muissakin urheilulajeissa mestaritason lentäjäksi tuleminen vaatii useiden vuosien ahkeraa harjoittelua huippuvalmentajien kanssa. Harrastuksen alkuun pääsee kuitenkin jo muutamalla käyntikerralla. Voit siis itse valita, haluatko mestarilentäjäksi vai harrastaa rennosti silloin tällöin.