fbpx

FÖÖNAAMISEN ABC

Föönaaminen sopii kaikille yli 5-vuotiaille seikkailunmielisille. Yläikärajaa ei tunnelissa tunneta, mutta on hyvä varautua muutamaan juttuun ennen lentoa! Tältä sivulta löydät valmistautumisohjeet ensilentoon tuleville sekä usein kysytyt kysymykset. 

1. VARAA LENTOAIKA

Buukkaa verkkokaupasta lentoaika sinulle tai ystävällesi. Saat vahvistuksen ja valmistautumisohjeet suoraan sähköpostiisi. Föönaaminen sopii kaikille yli 5-vuotiaille perusterveille seikkailijoille. Yläikärajaa ei ole!

2. SAAVU FÖÖNIIN

Saavu Fööniin noin 1h ennen varattua lentoaikaasi. Saat turvallisuusohjeistuksen sekä täyden lentokoulutuksen ohjaajalta, joka on kanssasi tunnelissa koko lennon ajan. Saat myös asiaankuuluvan varustuksen lennon ajaksi. Lentohaalarin alle voit jättää omat kevyet arkivaatteet ja arvotavarat voit jättää lukollisiin kaappeihimme. Pitkät hiukset suosittelemme letittämään kiinni. Silmälasit mahtuvat kypärän alle, mutta piilolinsseillä homma sujuu kaikista helpoiten!

3. ANNA TUULEN VIEDÄ

Lentoaikasi koittaessa siirrymme tunnelialueelle. Samassa lentosessiossa voi olla paljon muitakin lentäjiä, ja omia lentominuutteja käydään lentämässä kouluttajan kanssa yksitellen. Kotiinviemisiksi saat vielä laadukkaan lentovideon! Kannustusjoukot voivat seurata lentoasi Bar & Cafe Hangaarin puolelta.

Usein kysytyt kysymykset

Föönaaminen sopii melkein kaikille yli 5-vuotiaille perusterveille seikkailijoille! Tsekkaathan kuitenkin vielä ennen ostoa ettet:

  • ole raskaana
  • ole alle 5-vuotias
  • kärsi selkä-, nivel- tai niskavammoista tai -sairauksista
  • kärsi olkapäävammasta (erityisesti aiemmat olkapään sijoiltaanmenot)
  • ole toipilas (toipumassa leikkauksesta, tapaturmasta, vaikeasta sairaudesta, kipsisidoksesta)
  • kärsi sydänvaivoista ja/tai käytä sydämentahdistinta
  • ole alkoholin / lääkkeiden / muiden tietoisuuteen vaikuttavien päihteiden vaikutuksen alaisena, ole väsynyt, henkisesti epävakaa tai holhouksen alaisena tai omaa asenneongelmia liittyen ohjeiden noudattamiseen (tuulitunnelissa on nollatoleranssi alkoholin suhteen)
  • paina yli 125 kg.

Föönaamaan tullessa lentäjän itse tai lentäjän huoltajan tulee täyttää waiver-lomake.

Föönin löydät Kauppakeskus REDI:n 2.kerroksesta. Jos saavut metrolla, laskeudu yhdet portaat alaspäin. Fööni sijaitsee rullaportaiden takana. Katso tarkempi karttakuva tästä!

Kyllä voi ja se onkin mahtava lahjaidea! Osta lahjakortti helposti verkkokaupastamme. Lahjakortti on voimassa 12kk sen ostamisesta, eli lahjansaajalla on rutkasti aikaa sen käyttämiseen.

Kuten lentokentälle, myös Fööniin on hyvä tulla hyvissä ajoin ennen lentoa! Ennen omaa varsinaista lentoaikaasi täytät vastuuvapauslomakkeen, tapaat oman kouluttajasi ja saat täyden lentokoulutuksen, jos kyseessä on ensimmäinen lentosi. Koulutuksen aikana saat kaiken tarvittavan infon siitä, miten tunnelissa kannattaa olla ja opit tulkitsemaan kouluttajan antamia käsiohjeita. Tässä vaiheessa sinulla on myös tilaisuus kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Saat myös asiaankuuluvat lentovarusteet eli lentohaalarin, kypärän ja huivin sekä lainakengät, mikäli omat kenkäsi eivät sovellu lentoon. (Kurkkaa kohta ”Miten pukeudun lentoa varten?”).

Lentoasun alle mahtuu ihan tavalliset arki- tai urheiluvaatteet. Voit ottaa mukaasi nauhalliset lenkkarit tai tennarit, joissa ei ole metalliosia – jokunen lainakenkäpari meiltä toki löytyy, mikäli kenkäsi eivät tunneliin sovellu. Ennen tunneliin menoa tulee korut, rannekellot ynnä muu irtoava ottaa pois. Lentoasun alle jäävien vaatteiden taskut täytyy tyhjentää. Pitkät hiukset kannattaa sitoa esimerkiksi tiukalle letille. Silmälasit kyllä mahtuvat kypärän alle.

Lahjakortin saat lunastettua verkkokaupasta: Minulla on jo lahjakortti.

Lentominuuteilla tarkoitetaan sitä aikaa, jonka lentäjä on kokonaisuudessaan vapaalentotunnelissa. Lentäminen on yllättävän väsyttävää puuhaa ja kerrallaan tunnelissa ollaan yleensä noin 1 minuutti. Lentominuutteja on yhdessä paketissa yleensä 2-5 minuuttia lentäjää kohden. Ensikertalaiselle suositeltava lentoaika ensikertalaiselle on 2-5min.

Mikäli olet tunnelissa ensimmäistä kertaa, on lentotunnelissa aina koulutettu ohjaaja. Kaveri tai lapsi voi olla kanssasi samassa lentolähdössä ja saatte yhteisen kokemuksen, mutta tunnelissa lennätte yksitellen kouluttajan kanssa. Jos olet jo Föönin harrastajalentäjä, voit osallistua harrastajatapahtumiimme, joissa tunneliin pääsee yhdessä muiden harrastajalentäjien kanssa.

Aukioloajat

MA–TI 14-21

KE–PE 12-21

LA 10–18

SU 11–18