KOSKA SAAVUN PAIKALLE JA MITÄ ENNEN LENTOA TAPAHTUU?

Fööniin saavutaan tuntia ennen varattua lentoaikaa. Ennen lentoa tarjoamme kaikille ensikertalaisille turvallisuus- ja lentokoulutuksen, sekä lentoasut ja turvavälineet. Ennen lentoa on jokaisen lentäjän myös täytettävä vastuuvapauslomake. Kokonaisuudessaan tulee Fööni-visiittiin varata aikaa hieman reilut puolitoista tuntia.

KUINKA PUKEUDUN LENNOLLE?

Lentoasun alle mahtuu ihan tavalliset arki- tai urheiluvaatteet. Voit ottaa mukaasi nauhalliset lenkkarit tai tennarit, joissa ei ole metalliosia – jokunen lainakenkäpari meiltä toki löytyy, mikäli kenkäsi eivät tunneliin sovellu.

Ennen tunneliin menoa tulee korut, rannekellot ynnä muu irtoava ottaa pois. Lentoasun alle jäävien vaatteiden taskut täytyy tyhjentää. Pitkät hiukset kannattaa sitoa esimerkiksi tiukalle letille.

MITÄ ESTEITÄ FÖÖNAAMISELLE ON?

Föönaamaan pääset, mikäli et
– ole raskaana
– ole alle 5-vuotias
– kärsi selkä-, nivel- tai niskavammoista tai -sairauksista
– kärsi olkapäävammasta (erityisesti aiemmat olkapään sijoiltaanmenot)
– ole toipilas (toipumassa leikkauksesta, tapaturmasta, vaikeasta sairaudesta, kipsisidoksesta) – kärsi sydänvaivoista ja/tai käytä sydämentahdistinta
– ole alkoholin / lääkkeiden / muiden tietoisuuteen vaikuttavien päihteiden vaikutuksen alaisena, ole väsynyt, henkisesti epävakaa tai holhouksen alaisena tai omaa asenneongelmia liittyen ohjeiden noudattamiseen (tuulitunnelissa on nollatoleranssi alkoholin suhteen)
– paina yli 125 kg.

Mikäli jokin yllä mainituista ehdoista askarruttaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai omaan lääkäriisi.