Ota yhteyttä!

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla meihin yhteydessä:

info@lentotehdas.fi
Tel: +358 40 712 2044

Lentotehdas Oy
Y-tunnus: 2759914-8

Verkkolaskuosoite: 003727599148
Operaattoritunnus: E204503
Operaattori: Opus Capita Group Oy

Osto- ja myyntilaskut:
terhi@lentotehdas.fi

Aukioloajat ja saapumisohjeet löydät TÄÄLTÄ.


Unelma lentämisestä

Fööni-vapaalentotunnelin takana on viiden intohimoisen lentäjän perustama yritys Lentotehdas Oy. Yritys perustettiin vuonna 2016, ainoana tarkoituksena tuoda vapaalentäminen kantakaupunkiin.

Fööni on ensimmäinen huippulaatuinen vapaalentotunneli keskellä kaupunkia, joten sen toteuttaminen REDIn kauppa- ja elämyskeskukseen vaati ennakkoluulotonta asennetta, seikkailumieltä ja kovaa tahtoa.

Hankkeen mahdollistajat ovat erityisesti REDI, yksityiset sijoittajat ja rahoittajapankki Nordea. Fööni on sen perustajajäsenten suuri unelma, joka muuttuu todeksi, kun pääsemme syksystä 2018 lähtien toteuttamaan ihmisten unelman lentämisestä.

Henkilöstö

Ilkka Pentikäinen
Toimitusjohtaja
ilkka@lentotehdas.fi
+358 40 772 1700

Föönin toimitusjohtaja Ilkka Pentikäinen on ennen liiketoiminnan pariin siirtymistä palvellut Puolustusvoiminen upseerin tehtävissä sekä kotimaassa että kansainvälisissä operaatioissa. Liiketoimintakokemuksensa Ilkka on kerryttänyt kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä. Ilkan vapaa-aikaan kuuluvat moottoripyöräily, laitesukeltaminen sekä laskuvarjohyppääminen.


Mauri Väistö
Omistaja
mauri@lentotehdas.fi
+358 40 585 0960

Mauri Väistö on pitkän linjan ammattilainen lentämisen saralla. Mauri on koulutukseltaan ammattisukeltaja, joka lähti rakentamaan itselleen uraa laskuvarjohyppäämisen parissa jäätyään koukkuun lentämiseen ensimmäisellä laskuvarjohypyllään vuonna 2000. Samana vuonna hän lensi ensimmäistä kertaa tuulitunnelissa. Nyt hyppyjä on kertynyt jo yli 4000 ja tuulitunnelissa lentämistä satoja tunteja. Vuosien varrella Mauri on toiminut sekä hyppymestarina että tandem-hyppymestarina ja kouluttanut laskuvarjohyppääjiä sekä taivaalla että tuulitunnelissa Suomessa ja ympäri maailmaa. Viimeiset vuodet ennen Fööni-hanketta Mauri toimi Skydive Finlandin, Suomen suurimman laskuvarjokeskuksen Drop Zone -managerina. Maurilla onkin Suomessa eniten asiantuntijuutta ja kokemusta, kun puhutaan sekä lentämisestä että tuulitunnelista. Helposti lähestyttävän ja rennon olemuksen takana on piinkova ammattilainen, jonka vahva visio "rakentaa maailman paras tunneli" oli edesauttamassa Fööni-hankkeen käynnistymisessä. Visio on osaltaan myös määrittänyt Föönin strategisia linjauksia.


"Kaikkien pitäisi päästä kokemaan lentämisen tunne. Siksi me halusimme tuoda tunnelin ihmisten lähelle."

Jarmo Rossi
Omistaja, myyntijohtaja
jarmo@lentotehdas.fi
+358 40 759 1853

Jarmo on luonut uransa asiakkaiden parissa myyntityössä. Se on osa hänen persoonaansa. Föönaus on koko perheen yhteinen harrastus, ja sen lisäksi vapaa-aikaan kuuluvat laskettelu ja moottorikelkkailu.


"Föönauksesta tulee uusi ilmiö! Tätä voi suositella kaikille, lentäminen on todella vapauttava tunne."

Hallitus

Sami Juutinen
Omistaja, hallituksen jäsen
sami@lentotehdas.fi
+358 40 484 7487

Sami on intohimoinen suksimies, surffari ja laskuvarjohyppääjä. Ammattimaisen harrastamisen ohessa Sami on hankkiutunut juristiksi ja toiminut 15 vuotta erilaisissa johtotehtävissä suomalaisissa pörssiyhtiöissä. Nykyisin hän toimii aktiivisena taustahahmona omistamissaan yrityksissä.


“Meillä lentäminen on ihmisoikeus”

Janne Leskinen
Hallituksen jäsen
janne@lentotehdas.fi

Janne Leskinen on entinen huippu-urheilija ja kokenut urheilujohtaja, jonka intohimona on kehittää elämysliiketoimintaa Suomessa. Janne tuli mukaan Lentotehdas Oy:n toimintaan syksyllä 2017 hallituksen jäsenenä ja hänen erityistehtävänään on auttaa Föönin markkinoinnin, viestinnän ja maineen rakentamisessa. Tavoite on, että Föönistä tulee tunnettu pääkaupunkiseudun matkailu- ja vapaa-ajanviettokohde myös sellaisille, jotka eivät ole lentämistä ennen kokeilleet. Jannella ei ole aikaisempaa kokemusta lentämisestä, joten hän katsookin asiaa sopivasti "boxin ulkopuolelta".


“Lähdin mukaan koska näin tässä uniikin mahdollisuuden tuoda jotain uutta Helsingin kaupunkikulttuuriin, lisäksi tunnelilentäminen, eli föönaus, on kansainvälisesti kasvava laji ja urheiluihmisenä kiinnostuin siitä kuinka uusista liikuntamuodoista saadaan toimivia elämyspalveluita ja kannattavaa liiketoimintaa.”

Jenny-Li Holström
Omistaja, hallituksen jäsen
jenny-li@lentotehdas.fi

Jenny-Li ihastui lentämiseen vuonna 2014 laskuvarjohyppyharrastuksensa kautta. Hän oppi uusia taitoja Mauri Väistön (Föönin toimitusjohtaja) valmennuksessa ja vuonna 2016 hän voitti tiiminsä kanssa nelihenkisen muodostelmalentämisen SM-kilpailut omassa sarjassaan. Lentouralla hän haaveileekin kisaamisen jatkamisesta ja esiintymisestä freestyle-lentotaiteilijana. Jenny-Lin mielestä parasta lentämisessä on vapauden tunne ja oikeus leikkiä ja pöllöillä niin paljon kuin huvittaa. Tämä tuokin sopivasti vastapainoa juristin arkeen, joka kuluu uusiutuvan energian kansainvälisten transaktioiden parissa.


“Parasta lentämisessä on vapauden tunne. Fööni on paikka, jossa saan leikkiä ja nauraa niin paljon kun huvittaa. ”

Olli Virkkala
Omistaja, hallituksen puheenjohtaja
olli@lentotehdas.fi

Olli on raudanluja rahoitusalan ammattilainen. Hän on tuonut mukanaan osaamistaan Föönin taloudenhoitoon ja rahoitukseen. Ollille Fööni on erittäin mielenkiintoinen ja haastava hanke, jonka lopputuloksena hänen kaltaisten kiireisten työmyyrien on mahdollisuus päästä tuulettumaan hymyillen vaikkapa lounastauolla tai päivän päätteeksi. Liikunta ja urheilu ovat aina olleet lähellä Ollin sydäntä, ja hän onkin urheilumaailman kokenut moniosaaja. Hän on mm. valmentanut yleisurheilua.


“Lentämisen valmennuksessa on kiehtovaa se, että ohjaajan/valmentajan on kommunikoitava tunnelin sisällä ensilentäjästä asti ilman sanoja, pelkillä ilmeillä ja käsimerkeillä. Kaikkein hienointa kuitenkin on se valtava hymy joka koristelee ihmisten kasvoja. Ja tunnelma, kun he tulevat tunnelista ulos”